WE ARE - WHO WE ARE

Det är viktigt att vi har folk runt omkring oss. Vi är som djur. Vi älskar att leva i flock. Vi behöver människor som älskar oss. Det kan vara på olika sätt. Hos vissa söker vi tröst. Hos andra söker vi omtänksamhet. Det finns de vi respekterar. Och det viktigaste av allt. Hos vissa söker vi trygghet. Trygghet är det viktigaste för att en människa utvecklas och växa. För att på det sättet utvecklas tillit. Tillit är fröet till att en blomma växer. Men ibland är det inte lika självklart för oss alla. Ibland är vi inte inräknade i sådant.

Därför innebär det att det viktigaste vi har i världen, är oss själva. Det är viktigt att ha familj, vänner och ett socialt liv. Men som människa ska man aldrig bli beroenda av någon. Inte av ekonomiska faktorer. Eller vara i behov av någon annans trygghet. För det viktigaste är att man älskar sig själv. Att man är trygg med sig och i sig själv. Och man är nöjd med sig själv och kämpar för sig själv. Inte för någon annas lycka.

För om det är något jag har lärt mig av mina dagar på jorden är att förhållandet som varje individ har med sig själv – det är den ärligaste relationen. Det är den viktigaste relationen. För sig själv kan man aldrig dumpa eller bli av med på något sätt. Vi är tvungna att leva med oss själva.

Vi alla har mörka och trista dagar. Ibland vill vi bara försvinna. Ibland vill vi leva i någon annan människas liv. Vi önskar att vi kunde byta liv med någon annan. 

Det jag vill säga till dig som nu läser det här, är att ta hand om dig och straffa inte dig själv. Men kämpa och slit för det du vill lyckas med. Något du kan med huvudet högt säga en dag att du har avklarat. Det spelar ingen roll vem som tror på dig eller vem som står bakom dig. Eller om du överhuvudtaget har någon. Du har dig själv och det är allt du behöver i världen.

Take care,

N


Kommentarer
Postat av: Rana

Jättefint ord.

2011-03-26 @ 17:50:40
Postat av: Rana

*Jättefina ord

2011-03-26 @ 17:51:19
Postat av: Autobiographer

Rana: Tack snälla du!

2011-10-23 @ 15:50:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback